12/05/2008 İstatistikler Tarihçe Reklam İrtibat
aa




Forumlar Yenilendi
Hemen tıkla sende katıl
Çılbır

Mutfak : Türk
Kategori : Yumurta Yemekleri
Zorluk :
Sure :
Malzemeler
Kişi başına 1 yumurta
Bir orta boy yoğurt
Bir kaşık margarin
Az tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 bardak su

Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır. Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır). Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır. Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır). Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir. Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.




AFIYET OLSUN!
Bu tarifi daha önce 26.732 kişi okumuştur.

Son Eklenen Görüşler
hüma ozdalkkran 02/05/2005
denedim okadar güzel olmadi benim pilavim onun 10 katına bedeldir.
Pınar Üstünsöz 05/03/2004
Kaynamış suya yumurtaları kırmadan önce 1 tatlı kaşıgı sirke koymak gerekiyor. Bu yumurtaların dibe inip yapışmasını önlüyor.
derya 31/12/2003
yoğurdu sarımsaklı yapmanızı tavsiye ederim babaaanne rahmetliden öğrendiğim ve ender bilinen bir yemektir deneyin bence