|
|
|
Mutfak
|
:
|
Türk
|
|
Kategori
|
:
|
Yumurta Yemekleri
|
|
Zorluk
|
:
|
|
|
Sure
|
:
|
|
|
Kişi başına 1 yumurta
Bir orta boy yoğurt
Bir kaşık margarin
Az tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 bardak su
|
Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır. Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır). Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır. Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır). Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir. Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.
AFIYET OLSUN!
|
|
Bu tarifi daha önce
26.732
kişi okumuştur.
|
|
hüma ozdalkkran
|
02/05/2005
|
|
denedim okadar güzel olmadi benim pilavim onun 10 katına bedeldir.
|
|
Pınar Üstünsöz
|
05/03/2004
|
|
Kaynamış suya yumurtaları kırmadan önce 1 tatlı kaşıgı sirke koymak gerekiyor. Bu yumurtaların dibe inip yapışmasını önlüyor.
|
|
derya
|
31/12/2003
|
|
yoğurdu sarımsaklı yapmanızı tavsiye ederim babaaanne rahmetliden öğrendiğim ve ender bilinen bir yemektir deneyin bence
|
|
|
|