|
|
|
Mutfak
|
:
|
Türk
|
|
Kategori
|
:
|
Hamur İşleri
|
|
Zorluk
|
:
|
|
|
Sure
|
:
|
|
|
4 armut
1.5 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz
4 Kişilik
|
Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın.
Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
|
|
Bu tarifi daha önce
21.044
kişi okumuştur.
|
|
fatmagül batmaz
|
04/09/2007
|
|
Hiç yedigimi hatırlamıyorum. Güzel olduğunu düşünüyorum
|
|
aynur
|
01/03/2006
|
|
çok güzel bir yemek ve ben bayıldım buna yeni tariflerde beklerim
|
|
betül
|
15/08/2003
|
|
her evde sarap ve konyak olamayacagına göre tarif bosuna olmus.daha kullanılabilir ya da kolay malzemeler olsaydı yapmayı düşünüyordum ama sanırım sarabım yok!
|
|
Pelin Ülger
|
04/02/2000
|
|
Tarif güzel görünüyor, ama, 1. hamuru yaparken unun en başta
kullanılacagini soylememissiniz. 2. Armut marmeladini ilk defa duydum.
Bunun yerine kayisi marmeladi olabilir mi acaba??
|
|
|
|